Pages

1.3.11

family outing @ hari beronok-ronok

Assalamualaikum semua...

Memandangkan rakan-rakan blogger aku ade yg da update pasal aktiviti beronok-ronok di Genting Highland hari sabtu lepas, jadi aku rasa nak jugak post pasal benda alah ni sebab bagi aku ni antara kenangan yg tak akan aku lupe sampai bila-bila. Nanti bile baca blk post ni bile da kahwin ade anak cucu semua, boleh la mengekek gelak sorang2 sambil makan karipas panas.

Time kat Genting ni laa, macam2 perasaan yg aku rasa, seronok, cuak, suspens, terkejut, lemah lutut, rasa macam nak gugur jantung, rasa nak jerit tapi takleh nak jerit,rase cam nak terbang dan kene campak dan macam2 lg laa perasaan time tu. Walaupun aku ni cuak-cuak berani je, aku pasrahkan diri jugak maen sume benda kat sane. Memang seronok! time tu la ko nak jerit kuat2 smpai terkeluar anak tekak ke hape, lantak ko la, xde sape nak marah. Tapi kalau setakat ko maen kuda pusing2 or ferris wheel ko jangan nak mengada la jerit camtu. Tu buang tebiat namenye tak pun something wrong kat ko.

Banyak permainan yg aku cuba kat sane, yg aku ingt cyclone, spinner, pirate ship n flying dragon. Kalau hangpa nak tau lagi, klik sini. Tapi ade jugak permainan yg aku tak maen, ade yg sebab tak sempat n ade jugak sebab mmg aku taknak maen. Kalau dak2 kelas aku memang tau la aku taknak maen ape mase kat sane. Bukan takot, tapi gayat. Kene paham dan bezakan takot dan gayat ok?? Haha Even aku ni tinggi lampai orangnya tapi perasaan gayat tu lagi tinggi. So, nak buat mcm mane kan. Dan seriously aku tak rase rugi pun tak naek benda tu. Hoho Tapi, paling aku tak puas hati time maen go kart..penat menunggu jee T.T

Sebenarnya, aktiviti2 macam ni jadi seronok dan best sebab pegi dgn member2. Aku rase, kalau aku g dgn awek or dgn family pun aku tak kan dpt feel the keseronokan yg extravaganza tu. Thanx kat korang yg same2 beronok-ronok dgn aku kat sane. Korang memang best!!


ceria je sume dpt berseronok 1 hari n tak payah pikir pasal study




p/s : if ade masalah dgn kawan2, jgn simpan dalam hati lama-lama. :)

4 comments: