Pages

4.3.11

Kenapa si cantik pasangan dia tak kacak?

assalamualaikum semua....

ahhhhhhh~~~~
 Penat baru lepas maen futsal tak hilang lagi. Tengah keringkan peluh kat depan kipas. First time for this sem maen futsal malam. Puas. Haha

Okay.....

Aku nak tanya u all la kan. Kenapa perempuan cantik selalu dapat lelaki yang tak berapa nak kacak ( hodoh kejam sangat so pakai tak berapa nak kacak la ok..) or kenapa lelaki tak hensem dapat perempuan cun. Eh, lebih kurang je kan dgn soalan first tu. Silap silap. Kenapa lelaki hensem pulak dapat perempuan yang tak berapa nak cantik. Haaa kenapa kenapa? U all semua mesti pernah nampak kan situasi macam tu. Betoi dak? U all semua tipu la kalo tak pernah terpikir camtu. Kan kan?
Ape? Tak pernah? GILEEWWW SUCI U all ni. Bluekkk

Aku tanya ni pasal tadi aku ada dapat mesej from someone yang tanya aku pasal benda ni. Ingat aku rajen ke nak tanya pasal benda ni tiba-tiba. Kalau soalan teka-teki, aku rajen. Haha So,aku nak tanye korang ni. Kalau korang, apa yang korang jawab ey?

Mesti ada yang cakap "ala, da jodoh dorang nak buat macam mana...". Tapi kita rakyat Malaysia macam biasa laa, tak kan mudah jump into conclusion like that, mesti ada tanggapan negatif beserta perasaan iri hati dan semangat ingin tahu yang tinggi terhadap situasi macam tu kan.

" Eh, ko tengok couple tu, awek dia punya la cantek, tip top beb, tapi ko tengok balak dia, dah macam kayu balak pun ada, punya la selekeh macam mat rempit. Ayat apa ey yg dia pakai kat awek tu? "
  Contoh.

Aku bagi situasi pulak.
Korang terperasan sorang awek ni, cantek giler, korang pun usha punya usha lepas tu tiba-tiba datang sorang laki yang badan bagak giler, cam tukang tarik kereta tegur perempuan tu lepas tu terus jalan berpimpin tangan ala-ala pasangan romantik. Mesti terdetik dalam kepala otak korang. Eh, tu bf dia ke? Awat boleh jadi lagu tu? I dont believe it~~~

                                           
Haaa, mesti korang pernah mengalami situasi dan contoh iras-iras macam kat atas kan? So, bagi aku la, mungkin perempuan cantik atau lelaki kacak ni have a bad taste kot. Citarasa teruk. Haha Takdelah, mungkin sekarang orang pandang duit dan harta benda je kot, so benda laen campak tepi. Materialistic girls. But,how about kaum lelaki pulak? Mungkin dia taknah gf dia cantik sangat nanti selalu kene usha dan ngorat so dia cari yang sederhana je. Dia takpe kacak sebab nanti boleh pasang dua tiga dan penuhkan kuota. Haha


 Serius aku jeles dengan Seal ni. Arghhhhh


Aku pun tak tau sebenarnya kenapa macam tu. Dah lumrah dan fitrah manusia kot macam tu, tak ade yang perfect.*malas nak serabut pikir pasal ni. Haha

Tapi, aku percaya dan berpegang pada prinsip ni. " Wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan sebaliknya". 

Peace U all :)





6 comments:

  1. aku yang tak berape hensem ni..dapat awek cun la nanti? haha

    ReplyDelete
  2. Org cantek taste dia exotik sikit.lain dri yg lain.bukan xde taste.haha
    klu cmtu aku dpt pakwe ensemlah kan.(tiru dean)

    ReplyDelete
  3. am...ko agak2 aku x hensem kan?

    ReplyDelete
  4. sebab pompuan yg cntik kt ats 2 xnk pkwe nsem tkot pkwe dia ramai minat bukan mata duitan....laki mmg la xkisah pompuan cntik ke x coz nk buat stok je la kn,,,ke cm ne 2?....hohoho...

    p/s: am ng nad da sma cntik sama padan..hohoho;)

    ReplyDelete
  5. haha..aku tanye u all..yg u all ni tanye i balik kenapa?? menyampah tauu~~~ :D

    ReplyDelete
  6. macam tu abg syafiq xhensem la...sbb kak dila cantik....hahaha...

    ReplyDelete