Pages

8.1.11

Cerita terbaek dari ladang!!!

Perghhhhh, tgh taip ni pun still terbayang-bayang kat kepala otak darah terpancut-pancut dalam cerita yg aku tgk tadi. Memang ngeri dan brutal abes la dorang gado2 n kill2. Sebab tu da pagi2 rabun ni aku tak tido lagi, perasaan excited tgk cerita tu tak hilang lagi-poyo.

Haaaa, ni laa citer yg buat aku giler sawan jap tgk aksi kill2 die2 tanpa belas kasihan - muke selamber je tikam tembak cubit orang, siap belagak cool lagi. Tapi serius *abes serius da muke ni* ,cerita ni mmg terbaek dari ladang habaq hang!


The Man From Nowhere or Ajusshi dalam bahasa Korea. Action-thriller movie dgn aksi2 yg superb, jalan cerita yg mantop, hero dia - Won Bin, yang super cool! dan ending yang tak mengecewakan. No wonder la filem ni boleh released sampai US dan jadi #1 box office kat Korea. Berjuta-juta lemon kot tgk filem ni, kalah target filem Dr Rozmey yg 40 juta tu. Haha. Dan aku gerenti Michael Bay n Peter Jackson rase tergugat sampai gugur kumis janggut bagai bile tgk hasil citer ni.

Bila abes je aku tgk citer ni, rase kagum aku memuncak-muncak terhadap industri filem sane. Boleh kata dah setaraf n same level dgn filem2 Hollywood. Dan jugak fight scene dia sama hebat dgn citer Ong Bak bile scene atau acara sorang dibelasah beramai-ramai dan darah pancut sana sini serta adegan kene tembak bertubi-tubi sampai tak sempat mengucap. Memang real la wa cakap lu!


Thanx kepada housemate ku yg promote citer ni. Cerita ni tahun lepas punye. Kalau bukan sebab dia mesti aku tak tau, yelaaa, kat Malaysia mane masuk citer ni, pelik dan hairan aku citer macam ni tak masuk Malaysia. Cerita hantu yg tak berapa nak seram n sexy je lebey dari Indon tu selalu lak masuk panggung. Sangatlah rugi!! -.-"


Tapi kan, terpikir jugak, bile la Malaysia boleh hasilkan citer2 action-thriller mcm ni. Dapat buat citer mcm Merantau Warrior pun aku da respect gler dah. Kalau macam citer Ong Bak tu da macam gempak sangat pulak. So,aku harap ade laa nanti citer macam tu kat Malaysia ni. Bile dah ade citer macam tu, serius aku pegi tengok kat panggung, 2 3 kali pun tak kesah, dan aku tak kan tunggu dah citer2 melayu kuar time raya kat tv or download free je. ^.^



p/s : kecewa tak dapat beli kasut futsal idaman hati. Dapat penat je pusing Kuantan tadi -____-





4 comments:

  1. whoaa... besh ke? nak jugakkk..huhu
    iris tu aku da tgk da cuti ri tuh.
    besh ah. ^^

    ReplyDelete
  2. best giler amamoy!! must-see punye citer..
    nak?? bak cni pendrive..em tula,iris pun da gempak kan,cter ni lagi laaa beshhh!!

    ReplyDelete